Trobada anual i moltes activitats d’Osona Contra el Càncer

OSONA/estrip.- Osona Contra el Càncer va poder tornar a celebrar, el 25 de novembre, la Trobada Anual Comarcal al Sucre de Vic. A causa de la pandèmia, no se n’havia pogut celebrar cap des del 2019. El primer acte del vespre va ser la conferència de Mariona Vilaclara, la psicooncòloga del Consorci Hospitalari de Vic. A continuació, al Recinte Firal,  més de dues-centes persones van poder gaudir del sopar benèfic preparat per Planes Bones i d’una agradable vetllada, en què l’organització va comptar amb en Pere Coma Roura com a mestre de cerimònies, amb en Gregori Silvestre per amenitzar-la i amb un munt de voluntaris.

Durant la conferència ‘El Servei de Psicooncologia a la Comarca d’Osona’, Mariona Vilaclara va aportar dades i actuacions del servei i es va posar de manifest la necessitat del seu funcionament. En aquests moments, el servei és finançat, completament, per Osona Contra el Càncer, perquè des del Departament de Salut només es contempla una plaça compartida amb Manresa. Hi ha el compromís de l’administració d’assumir, en un futur pròxim, aquesta despesa, però també es va apuntar durant la xerrada posterior que, veient la necessitat que hi ha del Servei de Psicooncologia, des d’OCC no es descarta seguir mantenint la despesa per aconseguir un segon professional.

D’altra banda, el diumenge 27, es va celebrar el concert solidari de l’Original SoundTrack Orchestra (OSTO) a l’Atlàntida, amb una excepcional interpretació i amb una fantàstica entrada. Tots els beneficis del concert, el donatiu era de 15 euros, són per a Osona Contra el Càncer. Les despeses de l’espectacle van quedar cobertes per les aportacions de la Fundació Girbau i Boada. L’organització va comptar també amb la col·laboració del Xocolater de Taradell, Casa Tió i Pavic. Els músics van rebre un gran reconeixement per la seva actuació absolutament solidària i desinteressada.

Les activitats per recollir fons per Osona Contra el Càncer són un degoteig constant. A Tona es va celebrar, el 12 i 13 de novembre, la 20a edició del festival ‘Tona contra el Càncer’ amb moltíssimes activitats, participació i sortejos per commemorar una data tan significativa. Des del 2002 fins a l’actualitat s’han recaptat un total de 134.124,66 euros.

A Rupit i Pruit, el dissabte 26 de novembre, es va celebrar un sopar solidari. Però, també, hi ha hagut altres activitats com la de les voluntàries de Seva, venent entrepans a la cursa de resistència de motos Laia Sanz, de l’11 de desembre, la caminada nocturna de Viladrau o els quilòmetres solidaris de Gurb.